Herresko w

Alle skal bruge sko, men der er mange forskellige slags sko. Fodtøjet afhænger af anledningen. Hvis man skal ud at vandre i bjergene, er det ikke helt de samme sko, som hvis man skal til slotsbryllup – eller havebryllup for den sags skyld. Vi har sko til enhver lejlighed, hvad end det er en tur i byen, den daglige træning eller ungernes børnehave.

Se det store udvalg af sko

Hvis du mangler sko foreslår vi at se det store udvalg der er tilgængeligt

Hvor finder jeg herresko w ?

Der er mange steder at købe sko, støvler, sandaler og især herresko w. Der er meget at holde styr på om mode og fodtøj. Og heldigvis er du kommet til det rigtige sted. Vi hjælper med det hele. Bare gå videre via vores henvisning eller læs videre her på siden, så finder du alt hvad du skal bruge.

Pasform

Det er vigtigt at dine sko sidder godt og støtter din fod. Det kan man sikre på flere måder.
For eksempel skal skoen være den rette størrelse. For voksne gælder det at tæerne skal kunne bevæge sig frit, men heller ikke meget mere.
Hos børn er det vigtigt at huske det man kalder ”voksetillæg”. Det betyder konkret at skoen indvendig, skal være lige så lang som barnets fod + 1,5 cm. De 1,5 cm sikre, at selvom barnet tager et vokseryk, skulle skoen gerne passe i al fald en hel sæson svarende til et halvt års tid. Det er ikke alle webshops der har indvendig cm på deres sko, så det kan være en fordel at købe to størrelser og returnere dem der ikke passer.

Udover størrelsen er det vigtigt at skoene ikke klemmer i siderne, over vristen eller ved anklen. Den nemmeste måde at finde ud af det på, er ved at gøre som man plejer – tag skoen på og gå et par meter. Hvis den føles rar, er det sandsynligvis et godt køb. Hvis den skarver, klemmer eller bare sidder ubehageligt, er det nok bedst at vælge en anden sko.

Det er dog også vigtigt at huske, at sko skal ”gåes til”. De sko man har haft et halvt år eller mere har vænnet sig til ens fødder og måde at gå på og man har vænnet sig til hvordan de støtter. Det er ofte svært at finde noget der sidder lige så godt, som dem man lige har været nødt til at gå af med.

Lukninger

Nogle sko lukkes med snørebånd, der er bundet på forskellige måde. Det er en nem måde at åbne og lukke sko, så man er sikker på at den sidder godt tæt til foden, samtidig med at man nemt kan få foden ud og i.
For støvler gælder det ofte at snørebåndene er til pynt og støvlen lukkes med en lynlås i siden. Det gælder især langskaftede støvler, der ellers ville give et stort snørearbejde. Nogle støvle-entusiaster sværger dog netop til de lange snøre og vælge specifikt støvler uden lynlås i siden. Og så er der masser af støvler helt uden snøre.

Sandaler er ofte lukket med spænder, velcro eller knapper. Ofte er de mere åbne end almindelige sko og derfor skal de bare lukkes på et lille område. Der giver snøre ikke så meget mening, så derfor bruger man de andre lukninger.
Børnesko har ofte velcro til de små, forbi børnene ikke selv kan binde deres sko endnu. Og det tager for lang tid for pædagoger og forældre at skulle hjælpe med at binde.

Gode billige sko

Børn vokser hele tiden. Nogen gange jævnt, nogen gange i ryk og det er frustrerende at de nye sko kun passer en måned eller to. De bedste råd er ikke at købe forud. Mange køber vinterstøvler og sandaler på tilbud uden for sæson, men du kan aldrig rigtig vide, hvor store dit barns fødder vil være, så du kan nemt risikere at skoene slet ikke passer og så skal du til at sætte skoene til salg igen. Eller give dem væk.
Hvis du gerne vil have dyre mærker, men ikke rigtig har råd til dem, så køb dem på tilbud i sæsonen. Sidste års udgaver kan ofte fås til 50% en månedstid før sæsonen starter.